web site maker

BRASSERIE LA PLAZA

TOTAALCONCEPT 

Interieurdesign en huisstijl

visuals in de vorm van behang en lampen, visitekaartje, menukaart, placemat, pochet, cadeaubon


SAMENWERKING
La Plaza vroeg mij om een betere indeling van het interieur, plus een nieuwe huisstijl. Hiervoor heb ik samenwerking gezocht met interieurarchitecte Renate Provaas. Zij ontwierp de looproute, een goede indeling van de ruimte en koos de materialen. Zelf ontwierp ik het behang, de lampen en de verdere grafische uitingen zoals de menukaart.

DOELGROEP
De meeste gasten zijn mensen van middelbare leeftijd en ouder. Voor de huisstijl hebben we gezocht naar vernieuwing, waarbij we tegelijkertijd gebruik maakten van oude dingen: voorwerpen uit de jeugd van de ouderen, typische kenmerken van de regio zoals de mijnen. Door deze combinatie voelen jong en oud zich hier thuis. Ook de kleurkeuzes zijn hierop afgestemd. Tijdens het drinken van een kopje koffie kan de gast op ontdekkingsreis gaan in het verleden.

MARKTPLEIN
La Plaza betekent marktplein. We hebben als het ware een pleintje gecreëerd, vanwaar het oude stadhuis te zien is, en ook de straat. De gasten zitten in een decor. 

LAMP ONTWERPEN

Er zijn drie cirkelvormige lampen van 110cm doorsnede ontworpen die de eyecatchers vormen in het restaurant. Ze zijn een combinatie van MDF en plexiglas.

Fotobeeld uit begin 1900 van de straat waarin het restaurant zich bevindt.

Fotobeeld uit de twintiger jaren van de straat waarin het restaurant zich bevindt.

Fotobeeld uit de vijftiger of zestiger jaren van de straat waarin het restaurant zich bevindt.

BEHANG
Ik heb twee theatrale wanden ontworpen waarin elementen van heden en verleden een verhaal vertellen. Te zien zijn onder andere het oude stadhuis en enkele bekende standbeelden. De andere wand heeft mijnen als skyline, omdat de mijnen een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de regio. Ik heb dankbaar gebruik mogen maken van foto's uit het gemeentearchief.
Meer foto's van het interieur vind je op  Flickr.com


MENUKAARTENHet bestaande logo van Brasserie La Plaza heb ik ingepast in de nieuwe ontwerpen. De stijl van het behang en de lampen heb ik doorgezet in het visitekaartje, de cadeaubon, placemat, pochet en de menukaart.

Er zijn twee menukaarten: een dag- en een avondkaart. In de vierkante dagkaart is het woord La Plaza verwerkt (op elke pagina een letter). Het zit vol met patronen uit oude stoffen, de tafelbladen, kantjes, oude kopjes, bestek en foto's van vroeger. De avondkaart is bewust rustiger gehouden.


JE EIGEN UNIEKE HUISSTIJL
Wil je voor jouw zaak ook graag een persoonlijke huisstijl of een aanvulling op de bestaande huisstijl? Ik kom graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard is het eerste gesprek gratis.


ADRES

Dorpsstraat 37
6267AA Cadier en Keer


CONTACT

Email: info@danast.com
Tel. +31 (0)6 22290985