website builder software

Placemat 1

ROEMER'S EETCAFÉ

Huisstijl 
logo, visitekaartje, menukaart, drankkaart, kleine kaart, placemat, pochet, cadeaubon, ansichtkaart
UITGANGSPUNTEN
Het café ligt centraal in het dorp Bemelen en is van oudsher dé ontmoetingsplek voor de mensen uit de nabije omgeving. De nieuwe eigenaars willen dat graag zo houden, maar dan in een eigentijds jasje. Een huiskamer waar de gasten zich welkom en thuis voelen. 


ROEMER
Het café heet Roemer, naar de zoon van de eigenaars, die weer vernoemd is naar zijn voorouder Roemer Pieterszoon Visscher (1547-1620). De familie Visscher was een levendig, artistiek en rijk Amsterdams koopmansgezin met veel belangstelling voor cultuur. De dichter Roemer Visscher had een open oog voor de samenleving. Hij organiseerde artistieke avonden bij hem thuis, waar werd gemusiceerd en voordrachten werden gehouden door kunstenaars. Zijn twee dochters Anna en Maria kregen een moderne en kunstzinnige opvoeding. Anna graveerde prachtige letters op glas, musiceerde en schreef ze gedichten.

Ook café Roemer wil graag een centrale rol blijven spelen in de gemeenschap. Elementen uit de familiegeschiedenis zijn terug te vinden in bijvoorbeeld de onder- en bovenstaande placemats.Placemat 2

HET GEMEENSCHAPSLEVEN EN HISTORIE
Dankzij de Heemkunde Vereniging van Bemelen kon ik in mijn ontwerpen oude foto’s gebruiken van bijvoorbeeld oude gebouwen, de schutterij en de voetbalclub. Resultaat is dat de gasten van Roemer de menukaart graag willen meenemen of kopen als souvenir! 

DE OMGEVING
Vanaf het terras aan de achterkant van café Roemer heb je een prachtig uitzicht op de mooie Bemelerberg. De omgeving is ook een gewild wandel- en fietsgebied. De bloemetjes, grassen en vogeltjes zijn natuurlijk in alle ontwerpen terug te vinden.

DE BOOM
De boom die op het terras aan de achterkant van het café staat, vind je ook terug in de ontwerpen, onder andere op het visitekaartje. De onderkant van de stam is de onderkant van het Roemerglas.

LEVENSCYCLUS
Door de huisstijl vind je uitgebloeide paardenbloemen met daarin portretjes, zowel historische als van de familie ‘Roemer’. Het zaad ontkiemt, groeit, bloeit en sterft weer af. De kunst is om in die tussentijd het leven te leven en de ander te zien.  


VAKWERKBOERDERIJ
De basis van de menukaarten en de placemats is een Limburgse vakwerkboerderij. De vlakken waar de teksten in zijn geplaatst, zijn de leemruimten tussen de donkere balken. De achtergrondkleur is die van mergel, met daarop zacht het handschrift van Anna Tesselschade.

JE EIGEN UNIEKE HUISSTIJL
Wil je voor jouw zaak ook graag een persoonlijke huisstijl of een aanvulling op de bestaande huisstijl? Ik kom graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard is het eerste gesprek gratis.


ADRES

Dorpsstraat 37
6267AA Cadier en Keer


CONTACT

Email: info@danast.com
Tel. +31 (0)6 22290985