make your own website for free

DE STOEL VAN JE LEVEN

DE TWEE NIEUWSTE PROJECTEN

Danast-Nieuws-destoelvanjeleven-gerlach

Pia vraagt ons om een stoel te maken over het leven van haar overleden partner Gerlach. Basis is de Montis Charly fauteuil uit zijn werkkamer, die Gerlach van zijn vader heeft georven.
De stoel moet een sfeer gaan ademen van natuur en bos, een zekere zwaarte en ruigte, bergen en vergezichten.

Hoe we tot dit eindresultaat zijn gekomen vind je op de site van 'De stoel van je Leven' via onderstaande link.

Danast-Nieuws-destoelvanjeleven-magda

Frank vraagt ons een stoel te maken ter ere van het leven van zijn moeder, Magda. Basis is het -inmiddels wiebelige - Louis XIV stoeltje dat altijd in haar huis heeft gestaan. Het is de bedoeling dat de stoel zowel recht doet aan de moeilijke jaren in haar jeugd, als aan haar positieve levensinstelling en creativiteit.
De sfeer  van het ontwerp is romantisch en verfijnd.
Hoe we tot dit eindresultaat zijn gekomen vind je op de site van 'De stoel van je Leven' via onderstaande link


DE ELISABETH STROUVEN BANK

Opdrachtgever: Elisabeth Strouven Fonds
Ontwerp: Astrid Verkoijen / Danast Ontwerpbureau
Uitvoering: Team Social Sofa

Een Social Sofa ontworpen ter ere van het leven van Elisabeth Strouven en haar gedachtengoed, zoals dat naar deze tijd vertaald is en wordt uitgedragen door het Elisabeth Strouven Fonds .

Danast, Social Sofa, mozaiëk, Elisabeth Strouven Fonds, Danast Design, Danast Ontwerpbureau, helpende handen

HERBEGRAFENIS ELISABETH STROUVEN

Zaterdag 23 oktober 2021 vond in Maastricht de herbegrafenis plaats van Elisabeth Strouven (1600-1661), precies 360 jaar geleden. Deze bijzondere Maastrichtse vrouw wijdde haar leven volledig en belangeloos aan de behoeftige medemens. Ze verzorgde onder meer mensen met geestelijke problemen, pestlijders en zelfs krijgsgevangenen uit het Spaanse leger. Zij is de oprichtster van het voormalige klooster-gasthuis Calvariënberg in de stad. Ter herinnering aan haar 350e sterfdag, verscheen 'In de geest van Elisabeth Strouven', haar levensverhaal in haar eigen woorden.

Kijk hier de reportage terug die RTV Maastricht van deze dag heeft gemaakt.

EERBETOON

Voor het Elisabeth Strouven Fonds was het een extra eerbetoon aan hun naamgeefster voor haar bijdrage aan een goed functionerende samenleving waarin iedereen meetelt. Sinds 1963 is dat ook de missie van het fonds. Zij richten zich tegenwoordig meer dan ooit op groei- en ontwikkelingsmogelijkheden, gelijke kansen en participatie voor de inwoners van Maastricht en omgeving. De kernwaarde ’Mens zijn tussen je medemensen’ dient daarbij als vaste leidraad.


SOCIAL SOFA 
Als een blijvend eerbetoon aan haar en haar gedachtengoed gecombineerd met de visie van het Elisabeth Strouven Fonds hedentendage, wilden zij, vlakbij de plek waar haar werkzame leven begon en nabij haar voorlaatste rustplaats, een ontmoetingsplek maken middels een schenking van een Social Sofa aan de bewoners van de stad Maastricht.


Danast, Social Sofa, mozaiëk, Elisabeth Strouven Fonds, Danast Design, Danast Ontwerpbureau, Gaudi, gulden snede
Danast, Social Sofa, mozaiëk, Elisabeth Strouven Fonds, Danast Design, Danast Ontwerpbureau, Gaudi, gulden snede
Danast, Social Sofa, mozaiëk, Elisabeth Strouven Fonds, Danast Design, Danast Ontwerpbureau, Gaudi, pentagram
Elisabeth Strouven Fonds, Danast Ontwerpbureau, Astrid Verkoijen, Social Sofa tekening, groei

SYMBOLIEK

Het is een speelse en vrolijke bank geworden met veel symboliek. Een organisch spel van vijfhoeken en spiralen waarin zowel Elisabeth Strouven zelf als alle aandachtsgebieden en kernwaarden van het Elisabeth Strouven Fonds hun plek in het geheel hebben. Alles is met elkaar verbonden.

Wil je meer weten over het ontwerp en de symboliek, klik op onderstaande button.

Danast, Social Sofa, mozaiëk, Elisabeth Strouven Fonds, stadswapen Maastricht
Danast, Social Sofa, mozaiëk, Elisabeth Strouven Fonds, Danast Design, Danast Ontwerpbureau, Gaudi, mens onder de medemens

PRINT ON DEMAND

DUURZAAM: EERST BESTELLEN, DAN PAS PRODUCEREN

Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Naast het persoonlijk laten printen van dessins, is er nu ook de mogelijkheid om via mijn webshop bij Redbubble produkten aan te schaffen met dessins van Danast Divine Design. Hoe geweldig is dat!
Van kledingstukken tot koffiemokken. Het wordt pas gedrukt op het moment dat je de aankoop doet. Dus geen onverkochte voorraden. Hier een viertal speciale voorbeelden die te verkrijgen zijn. Het aantal dessins en dus nieuwe mogelijkheden zal ik blijven uitbreiden in de webshop.  

Ben je geïnteresseerd en kun je niet wachten? Via onderstaande link ga je naar mijn shop Danast Design in RedBubble. Wil je meer weten over het beleid van Redbubble t.a.v. duurzaamheid, klik dan op de GROENE button.

ANDERE PROJECTEN & EXPOSITIES

Danast Nieuws Stoeltjes met een missie

STOELTJES MET EEN MISSIE

Jouw stoel voorzien van een bestaand dessin van  Danast Divine Design. 
Hier hebben we gebruik gemaakt van twee dessins uit een serie van drie, met als basis een repeterende amorfe vorm, genaamd: SAVE THE PLANET LABS.
Voor meer info ga naar De Stoel van je Leven of kijk verder ....

Danast Nieuws mondkapjes in stijl

EEN MOOI GESNOERDE MOND

Hoe maken we corona draaglijker? In ieder geval met een leuk geprint mondkapje. Een gevariëerde serie met unieke prints  en leverbaar zolang de voorraad strekt.
Kosten zijn € 12,50 per stuk, excl. verzendkosten. Voor meer info en beeld, kijk bij AANBOD

Danast-nieuws-expo 100 jaar Vrouwenkiesrecht in Nederland

EXPOSITIE: 
100 JAAR VROUWENKIESRECHT

Tijdens de Kunstdagen Wittem 7 sept t/m 29 sept. 2019 vond er in de kloosterbibliotheek een expositie plaats over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland.
Er zijn 100 kunstenaars, waaronder ik zelf, uitgenodigd om hier aan deel te nemen.
Het werk dat ik hier voor heb gemaakt en daar te zien zal zijn heet 'Nakupenda Malaika' (I love you Angel), een ode aan alle (onbekende) vrouwen.
 

Danast-nieuws-persoonlijke sjaal Wanda Reiff detail

DE PERSOONLIJKE VLAG & SJAAL VAN WANDA

Je eigen vlag of je eigen sjaal met een persoonlijke betekenis. Dat heb ik voor een iemand mogen ontwerpen en verzorgen, die men in het zonnetje wilde zetten op een speciale manier. Een super leuke opdracht en nóg leuker als het met veel enthousiasme is ontvangen. Het was een schot in de roos :-)

Danast 100 jaar vrouwen kiesrecht in Nederland
Danast 100 jaar vrouwen kiesrecht in Nederland drieluik

NAKUPENDA MALAIKA

I LOVE YOU ANGEL

1919-2019 100 Jaar Vrouwenkiesrecht

Een ode aan alle (onbekende) vrouwen en moeders. Een ode aan al die vrouwen die op eigen wijze hun steentje hebben bijgedragen aan de vrijheid en onafhankelijkheid van de vrouw. Zich ontdaan hebben van hun keurslijf/korset. 

Een ode voor de vrouwen die ook nog in deze tijd oog hebben voor de vrouwen in die landen waar nog heel veel werk is te verzetten voordat ook zij hun vrijheid hebben. Heb lief, blijf krachtig, krijg vleugels en verbind.

© Astrid Verkoijen / www.danast.com - juli 2019

Heb je na ook onderstaande 4 foto's gezien te hebben interesse in het uitgebreide verhaal van deze 'Holy Bible'?  
Klik dan op de button.

Danast-nieuws-vla Wanda Reiff

WANDA'S VLAG & SJAAL

De opdracht was om een 'drukke, gezellige en kleurrijke' vlag te ontwerpen met veel persoonlijke elementen en details. Door die beelden en kleuren die zijn gebruikt, is het in zijn geheel een super speciaal feestje geworden. Zijzelf als het stralende middelpunt in het theater, omringd met attributen die natuurlijk op haar van toepassing zijn:

De entree-poort van haar woning als 'feestterrein, podium met bloementuin en ballustrade. De auto, het lintje en kroontje van de koning, een deel van het wapen van Bemelen, de molen, de hond, Pastis, champagne, het huis uit Frankrijk, haar eigen handtekening, haar bloemrijke tuin, de rozen, de lelietjes van dalen en vele andere bloemen. En natuurlijk de droomprins die haar komt feliciteren ;-)

Zo ook een feestelijke zijden sjaal. Wanda draagt dus letterlijk altijd haar eigen verhaal met zich mee. Hoe geweldig kan het leven zijn! 

Danast-nieuws-sjaal Wanda Reiff

JOUW EIGEN UNIEKE VLAG OF SJAAL

 Wil je jouw eigen unieke vlag of sjaal? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.
Uiteraard is het eerste gesprek gratis.

Om sferen te proeven en voorbeelden van reeds ontworpen sjaals en dessins te zien, kun je al eens kijken op bijgaande links: THE FOUR SEASONS SJAAL, DESSINS, of in mijn PORTFOLIO 


ADRES

Dorpsstraat 37
6267AA Cadier en Keer
Email: info@danast.com
Tel. +31 (0)6 22290985