bootstrap slider

EVEN VOORSTELLEN

Ik ben Astrid Verkoijen. Ik ben een gevoelsmens en een idealist. Zoals ik in het leven sta, zo sta ik ook in mijn werk. Ik ben een verhalenverteller, sfeermaker en verbinder, die droomt van een harmonieuze wereld waarin respect, liefde, vertrouwen én humor de basis vormen.

Ik ervaar de wereld als een multiculturele smeltkroes. Contacten met andere culturen verrijken je leven. Vandaar dat ik invloeden uit allerlei culturen met elkaar vermeng en oude en nieuwe vormen met elkaar combineer. Daardoor is mijn werk gelaagd en vol met verrassende details. Zo ontstaat een nieuwe harmonie.

Ik ben opgeleid tot textiel- en handvaardigheidsdocent. Jarenlang heb ik gewerkt als grafisch vormgever en art-director bij Dagblad de Limburger. Sinds 2006 heb ik mijn eigen ontwerpbureau, Danast Divine Design.

INSPIRATIE

elementen die inspireren

KUNSTENAARS 

Ik was 16 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het werk van GAUDI. Zijn vrije fantasie, vormen en kleuren waren voor mij een sprookje in de 'echte wereld'. Zijn werk hing niet in een museum, maar maakte deel uit van het dagelijkse leven. 
Later kwam NIKI DE SAINT PHALLE in beeld. Ook haar speelse vrijheid maakte mij gewoon blij. Ik had heel graag met haar willen samenwerken.
Ook kunstenaars van deze tijd stimuleren mij om mijn eigen weg te volgen: GRAYSON PERRY en SUZAN DRUMMEN

CULTUREN

Als 11-jarig kind was ik super blij dat ik met mijn ouders naar Spanje op vakantie mocht gaan. Ik ben er later nog vaak geweest en op mijn fiets doorheen getrokken. De warmte (letterlijk en figuurlijk) van dit land heb ik gevoeld en neem ik mee in mijn werk. 

Ook Griekenland, Marokko, Turkije /de Oriënt, Mali, Burkina en Oeganda heb ik bezocht. Deze landen en hun mensen hebben mij de laten zien dat, als je er oog voor hebt, alles met elkaar te verbinden is. 

NATUUR

De natuur, daar kunnen we als mens gewoonweg niet tegenop. De schoonheid en veelheid aan vormen, kleuren, structuren, patronen en 'boswezens' liggen voor het oprapen. Zoals bovenstaand masker dat ik tegenkwam tijdens een bezoek aan mijn broer in Oeganda. Zo mooi getekend en zulke fijne nuances in kleurtonen. Dat maakt mij gelukkig.

Maar ook tijdens mijn dagelijkse wandeling hier, word ik steeds weer verrast. Soms neem ik de camera mee om de steeds weer veranderende vormen van de natuur vast te leggen, en ooit ergens in mijn ontwerpen te gebruiken.

(ON)BEKENDE PERSOONLIJKHEDEN

Mensen die het belang van het grote geheel zien - en dus verder kijken dan hun eigen geluk en eigen wereld - inspireren mij. Mensen die weten dat iedereen er toe doet, iedereen uniek en je gelijke is. Die weten dat er voor iedereen een plek is, ongeacht kleur of religie. Mensen zoals MANDELA, OBAMA....who else?.....
....MIJN MOEDER
Zij was dé persoon die mij heeft laten zien en voelen wat onvoorwaardelijke liefde betekent. Degene die zorgde dat ik mijn werk zie als mijn creatieve kindjes die het levenslicht zien. Ik geef haar liefde door via een pareltje uit haar ring, dat verborgen is in al mijn werk.


ADRES

Dorpsstraat 37
6267AA Cadier en Keer


CONTACT

Email: info@danast.com
Tel. +31 (0)6 22290985